6 spôsobov ako sa konečne zbaviť vyrážok – MARK face and body Preskočiť na obsah
6 spôsobov ako sa konečne zbaviť vyrážok

6 spôsobov ako sa konečne zbaviť vyrážok

Ahoj kočka,

vyrážky zďaleka nie sú iba problémom dospievajúcich, ale trápi čím ďalej tým viac dospelých žien. Pokiaľ kazia aj tvoju pleť a nevieš ako sa ich konečne zbaviť, čítaj ďalej.

Mám pre teba niekoľko dobrých a hlavne osvedčených rád ako vyrážkam nielen predchádzať, ale ako sa ich aj zbaviť. Tu sú:

Dôkladné čistenie

Najčastejším dôvodom prečo sa tvoria vyrážky je nesprávny postup pri čistení pleti. Nestačí ju totiž večer iba odlíčiť. To totiž nie je to isté ako čistenie. Ideálne je odlíčiť sa napríklad olejom a dočistiť pleťovým mliekom, špeciálnym mydlom alebo tonikom. Pleť by si mala čistiť aj ráno pred nanesením krému. Doporučujem vynechať micelárne vody, ktoré často obsahujú rovnaké chemikálie ako napríklad saponáty – a predstav si, že takéto agresívne látky necháš na svojej pleti až do rána. Výsledkom je, že sa naruší ochranná bariéra tvojej pleti a všetky zápaly sa tvoria výrazne rýchlejšie.

Pravidelný peeling

Asi si už počula, že vyrážky by si si nemala vytláčať, aby si pleť nedráždila a navyše neroznášala infekcie na ďalšie miesta. Takže žiadne vytláčanie!
Čo by si mala svojej pleti pravidelne dopriať je peeling. Postará sa o to, že obrúsi aj vyrážky a potom si jednoducho nemáš čo „mačkať“ – naviac vizuálne budú vyzerať lepšie. Preto, ak ťa trápia vyrážky, odporúčam ti MARK face scrub s tea tree a jojobovým olejom. Pôsobí hojivo, má antibakteriálne a antivírové účinky, tvoju pleť ošetrí, vyživí a vhodne zhydratuje. Dopraj si ho aspoň jedenkrát týždenne.

Stop cukru

Zamysli sa nad tým čo ješ. Tvorbu vyrážok podporuje mastné jedlo, soľ a takisto cukor. Skús tieto položky v tvojom jedálničku čo najviac obmedziť. Sleduj aj svoj pitný režim a zvýš množstvo prijatých tekutín – samozrejme najlepšie sú voda a čaje, nie sladké limonády.

Špinavé ruky

Všeobecne platí, že by sme sa svojej tváre mali dotýkať čo najmenej. Na rukách sa počas dňa zachytí veľa nečistôt, ktoré potom nevedomky prenášame na tvár vždy, keď si odhrnieme vlasy z čela, podoprieme bradu alebo sa poškriabeme na nose. Skús si takisto všímať kam si občas položíš hlavu alebo priamo tvár. Taká jógamatka v telocvični alebo sedadlo v autobuse nie sú zrovna najčistejšie. Čím viac vystavíš svoju tvár nečistotám, tým väčšie je riziko vzniku upchatých pórov a vyrážok.

Zubná pasta

Pokiaľ ťa trápia drobné vyrážky v okolí úst, preskúmaj svoju zubnú pastu. Často ich totiž spôsobuje práve ona, hlavne pokiaľ obsahuje flór. Dermatologovia majú pre tento typ vyrážok samostatnú diagnózu – ide o perorálnu dermatitídu. Ak máš pocit, že sa to týka aj teba, prestaň používať akúkoľvek kozmetiku obsahujúcu škodlivé látky a nahraď ju prírodnou kozmetikou.

Prvá pomoc

Toto všetko je hlavne prevencia. Čo ale urobiť, keď sa ti vyrážky vytvorili a teraz sa ich potrebuješ čo najrýchlejšie zbaviť? Aj na to mám recept. Konkrétne čisto prírodnú masku zo zeleného čaju MARK Green Tea Face Mask. Obsahuje prášok zo zeleného čaju, ryžový prášok, ovsený prášok a prášok z listov stromu Neem. Čaro tejto masky je v tom, že dokáže pleť ukľudniť, zbaviť toxínov a zmierniť zápal. Odporúčam ju používať aspoň 2x do týždňa.

Teraz, keď už vieš čo pomáha proti vyrážkam, maj krásne jesenné dni a čistú nielen myseľ, ale aj pleť!

Tvoj MARK

Predchádzajúci príspevok Ďalší príspevok